Social Icons

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Tα ποδήλατα στη Κρήτη γέμισαν ανοιξιάτικα λουλούδια!





Έναν όμορφο και πρωτότυπο τρόπο βρήκαν οι πολίτες του Αρκαλοχωρίου Κρήτης για να αναβαθμίσουν την περιοχή τους και να βρουν μια διαφορετική χρήση για τα παλιά ποδήλατα, τα οποία μετέτρεψαν σε γλάστρες και στόλισαν το χωριό.


Το σχέδιο ήταν απλούστατο: Μάζεψαν παλιά, αχρησιμοποίητα, ποδήλατα τα έβαψαν,  «φύτεψαν» πάνω τους λουλούδια και τα τοποθέτησαν σε διάφορα σημεία της περιοχής σπάζοντας τη μονοτονία και, κυρίως, ανεβάζοντας τη διάθεση των κατοίκων.


Όπως αναφέρει το made in creta, η πρωτοβουλία ανήκει στον Σύλλογο Εμπόρων Βιοτεχνών Επαγγελματιών σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρκαλοχωρίου και τη Δημοτική Κοινότητα Αρκαλοχωρίου, ενώ η δράση έχει το όνομα «ΠΟΔΗΛΑΤΟ.... Χάρισέ το! Χρωμάτισέ το! Φύτεψέ το!».


Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων και Βιοτεχνών Επαγγελματιών, Μανώλης Σμυρνάκης αναφέρει ότι «μαζεύουμε παλιά ποδήλατα, τα βάφουμε με έντονα χρώματα, φυτεύουμε στα καλαθάκια τους όμορφα ανοιξιάτικα λουλούδια και τα τοποθετούμε σε κεντρικά σημεία του Αρκαλοχωρίου!».

Ήδη έχουν συγκεντρωθεί τα πρώτα είκοσι ποδήλατα, ενώ περιμένουν και άλλα και καλούν όποιον έχει ποδήλατο που δεν χρησιμοποιεί να το χαρίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: