Social Icons

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Οι Αμερικανοί τρώνε γιαουρτάκι...απο τα χέρια της Μ. Μενούνος!






Του Γιάννη Ζουμπουλάκη, από το Βήμα

Βρίσκομαι στη Νέα Υόρκη για επαγγελματικές υποχρεώσεις και κάνω μια βόλτα, που αλλού στην λεωφόρο Μπρόντγουεϊ. Φώτα, διαφημίσεις, σχετικό κρύο, χαμός.
Την περίοδο του Πάσχα των Καθολικών, η πόλη σφύζει από τουρίστες. Ώσπου ξαφνικά, ενώ πλησιάζω την Τάιμς Σκουέρ το μάτι μου πέφτει σε μια τεράστια διαφήμιση στην οποία φιγουράρει το πρόσωπο της Μαρία Μενούνος, της  ελληνοαμερικανίδας οικοδέσποινας του επιτυχημένου σόου της τηλεόρασης «Extra».

 Στο πόστερ η Μενούνος κοιτάζει τον φακό με ένα γλυκό χαμόγελο και κρατά κάτι σαν πακέτο όπου διαβάζω τις λέξεις Greek yogurt_ ελληνικό γιαούρτι. Ωπα λέω. Εδώ είμαστε. Παρατηρώ το πόστερ. Ο τίτλος του. «She’s Greek and on the go.» Κι από κάτω. «So are we». Ελεύθερα αυτά μεταφράζονται «είναι ελληνίδα και στα πάνω της. To ίδιο κι εμείς.».

Για όσους τυχόν δεν το γνωρίζουν το ελληνικό γιαούρτι κάνει θραύση όχι μόνον στην Αμερική αλλά παντού. Θεωρείται από τα πιο γευστικά και τα πιο υγιεινά.  Το προϊόν που διαφημίζει η Μενούνος είναι μπάρες και μπουκιές δημητριακών και φρούτων αναμεμειγμένες με ελληνικό γιαούρτι: Greek Yogurt coated granola bares (μπάρες) και bites (μπουκιές). H παραγωγός εταιρία λέγεται Rickland Orchards.

Η ιστορία δεν σταματά εδώ. Αργότερα την ίδια μέρα πηγαίνω στην δουλειά για την οποία έχω έρθει στη Νέα Υόρκη, οπότε συστήνομαι σε κάποιον από τους υπεύθυνους λέγοντας το όνομα και την εθνικότητά μου.

Η πρώτη αντίδραση;  Greek! Ι love your yogurt! Ελλάδα! Λατρεύω το γιαούρτι σας!
Ε ναι. Πάλι καλά που έχουμε και το γιαούρτι σκέφτομαι.
(για περισσότερες πληροφορίες των προϊόντων Greek Yogurt στο http://www.ricklandorchards.com/)

Δεν υπάρχουν σχόλια: