Social Icons

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Πρωτομαγιάτικα στεφάνια από διαφορετικά υλικά!





Η πρωτομαγιά πλησιάζει! Ας υποδεχτούμε λοιπόν την επίσημη έναρξη της πιο πολύχρωμης και ευωδιαστής εποχής – της Άνοιξης -  φτιάχνοντας το πιο όμορφο στεφάνι για να στολίσουμε την είσοδο ή κάποιο άλλο σημείο του σπιτιού.



Συνήθως την πρωτομαγιά φτιάχνουμε ένα φυσικό στεφάνι από λουλούδια και κλαριά, το οποίο είναι πολύ όμορφο αλλά διατηρείται για λίγες ημέρες. Εμείς σας προτείνουμε κάποιες χειροποίητες ιδέες από διάφορα υλικά για την κατασκευή ενός ανοιξιάτικου στεφανιού που θα σας κρατήσει και θα μπορείτε να το αφήσετε ως διακοσμητικό στοιχείο για όλους τους μήνες.

Στα πρώτα σχέδια που θα δούμε τα βασικά υλικά κατασκευής είναι: στεφάνι από φελιζόλ, βαμβακερό ή μάλλινο νήμα για την επένδυση του στεφανιού και χειροποίητα διακοσμητικά λουλούδια από τσόχα. Κάθε στεφάνι έχει και τη δική του διαφορετική νότα, όπως για παράδειγμα βλέπουμε στην πρώτη εικόνα ένα διακοσμητικό πράσινο κλαρί περασμένο μέσα από τα λουλούδια από τσόχα ή στη δεύτερη εικόνα διακοσμητικές χάντρες περασμένες σε διάφορα σημεία μέσα από το νήμα.


Θα πρέπει προτού ξεκινήσετε την κατασκευή του Πρωτομαγιάτικου στεφανιού να αποφασίσετε τη χρωματική σας παλέτα, η Άνοιξη βέβαια είναι η πιο πολύχρωμη εποχή του χρόνου επομένως δεν υπάρχει κανένας χρωματικός περιορισμός. Κάντε τους πιο τρελούς συνδυασμούς με τα πιο ξέφρενα χρώματα όπως φούξια, κίτρινο, πορτοκαλί, λαχανί και τιρκουάζ! Φυσικά για τους πιο ήπιους χαρακτήρες τα απαλά και γήινα χρώματα θα είναι εξίσου όμορφα!


Με το βαμβακερό νήμα θα τυλίξετε ολόκληρο το στεφάνι από φελιζόλ για να αποκτήσει μια ομοιόμορφη βάση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νήμα σε έντονο χρώμα όπως το τιρκουάζ ή σε ουδέτερο χρώμα όπως το λευκό για τη δημιουργία της βάσης. Η συνέχεια του σχεδίου είναι καθαρά δική σας επιλογή: μεγάλο λουλούδι από κόκκινη τσόχα με τιρκουάζ λεπτομέρεια στο κέντρο, χελιδόνι από γκρι τσόχα σε συνδυασμό με τριαντάφυλλο και σταφύλια είναι κάποιες προτάσεις για μια μίνιμαλ διακόσμηση του στεφανιού. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε δικές σας πρωτότυπες επεμβάσεις πάνω στο πρωτομαγιάτικο στεφάνι!

TIP: χρησιμοποιήστε πιστόλι σιλικόνης ή δυνατή υγρή κόλλα για να κολλήσετε τα διακοσμητικά στοιχεία πάνω στο στεφάνι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: