Social Icons

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

IΣΠΑΝΙΑ: Ποινική δίωξη για την Ινφάντα Κριστίνα της Ισπανίας










Aπο την Contessa, 

Η δευτερότοκη κόρη του βασιλιά Χουάν Κάρλος , η 47χρονη Ινφάντα Κριστίνα της Ισπανίας, Duchess of Palma de Mallorca,  αντιμετωπίζει κατηγορίες για εμπλοκή σε υπόθεση διαφθοράς,
που αφορά τον άνδρα της, και διατάχθηκε να παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστή Χοσέ Κάστρο σε μια σπάνια περίπτωση άσκησης ποινικής δίωξης εις βάρος μέλους της βασιλικής οικογένειας.

Ο Κάστρο έγραψε στην κλήση πως υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ινφάντα συνεργάστηκε με τον σύζυγό της Ινιάκι Ουρνταγκαρίν ο οποίος κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση 6 εκατομμυρίων ευρώ από το δημόσιο και φορολογική απάτη για τη χρονική περίοδο που διετέλεσε επικεφαλής φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Η δικαστική αυτή εξέλιξη αποτελεί το πιο εντυπωσιακό επεισόδιο του σκανδάλου, το οποίο άρχισε να ξετυλίγεται στα τέλη του 2011 και έχει κηλιδώσει ανεπανόρθωτα την εικόνα της μοναρχίας του Οίκου των Βουρβόνων.

Το Παλάτι αρνήθηκε να σχολιάσει τη δίωξη. Ο 45χρονος Ουρνταγκαρίν, έχει αρνηθεί οποιαδήποτε κατηγορία και αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του δικαστή στις 27 Απριλίου. Ο Κάστρο ερεύνησε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο,  το οποίο εστάλη από τον πρώην επαγγελματία παίκτη του χάντμπολ κι ολυμπιονίκη στη γυναίκα του στα οποία της ζητούσε συμβουλές επί συγκεκριμένων εργασιακών θεμάτων.
Ο Ουρνταγκαρίν κατηγορείται πως χρησιμοποίησε τις ισχυρές σχέσεις του για να κερδίσει δημόσια συμβόλαια ώστε να οργανώσει τουριστικά προγράμματα στη Μαγιόρκα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελ Μούνδο, η υπεράσπιση του Τόρρες παρέδωσε στο δικαστήριο της Πάλμας της Μαγιόρκας ένα πακέτο από 30 ηλεκτρονικά μηνύματα, εκ των οποίων ορισμένα , σύμφωνα με την εφημερίδα, «περιγράφουν με λεπτομέρειες πως ο δούκας εξηγούσε στη σύζυγό του τον τρόπο λειτουργίας και τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου Νόος, δεδομένου ότι αυτή ανήκε στο ΔΣ του».


Το σκάνδαλο με τον γαμπρό, τον οποίο το παλάτι έχει ούτως ή άλλως περιθωριοποιήσει, κινδυνεύει να πλήξει ακόμη περισσότερο τον Χουάν Κάρλος εξαιτίας των κατηγοριών ότι ο ίδιος και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας διάγουν πολυτελή βίο ενώ ο λαός υποφέρει από την οικονομική κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: