Social Icons

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Εισιτήριο χωρίς επιστροφή με προορισμό την πρώτη αποικία στον πλανήτη Αρη (Video)


ONE WAY TICKET...

Εισιτήριο χωρίς επιστροφή για τον πλανήτη Αρη προσφέρει η ολλανδική εταιρεία Mars One που σχεδιάζει να δημιουργήσει αποικία στον Κόκκινο Πλανήτη το 2023, ανέφερε την Τετάρτη το BBC.


Χιλιάδες είναι οι ενδιαφερόμενοι που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή αλλά οι επιστήμονες που επιβλέπουν το πρότζεκτ θα επιλέξουν μόνον μερικούς από αυτούς (αρχικά τέσσερις) μέσα από μία διαδικασία που θα θυμίζει… ριάλιτι σόου στην τηλεόραση. Ταξίδια στην αποικία στον Αρη θα πραγματοποιούνται κάθε δύο χρόνια, έχει ανακοινώσει η Mars One.

Ο ιδανικός υποψήφιος θα πρέπει να τους πείσει ότι είναι αποφασισμένος να ζήσει μακριά από τη Γη, να είναι συνεργάσιμος, να έχει προσαρμοστικότητα και καλή φυσική κατάσταση.

Κάθε επίδοξος αστροναύτης θα πρέπει να υποβάλλει κι ένα βίντεο μικρής διάρκειας στο οποίο θα παρουσιάζει τον εαυτό του και θα εξηγεί τους λόγους για τους οποίους θέλει να «μεταναστεύσει» σε άλλον πλανήτη.

Η διαδικασία επιλογής των αστροναυτών καθώς και το ταξίδι τους θα προβληθούν από την τηλεόραση με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για την πραγματοποίηση της αποστολής.

Κατά τη διάρκεια του διαστημικού ταξιδιού, σύμφωνα με δηλώσεις του συνιδρυτή της Mars One Μπας Λανσντόρπ, οι συμμετέχοντες θα χάσουν οστική και μυική μάζα ενώ θα τους είναι σχεδόν αδύνατον να προσαρμοστούν ξανά στις συνθήκες βαρύτητας που επικρατούν στη Γη.

Οι μελλοντικοί «κάτοικοι» του πλανήτη Αρη θα εκπαιδευτούν για να επιβιώσουν στο νέο τους «σπίτι».

Με τη χρήση της τεχνολογίας η ομάδα «Mars One» θα τους παρέχει τα βασικά αγαθά και τις υπηρεσίες που απαιτούνται για να προσαρμοστούν γρήγορα στις νέες συνθήκες: ηλιακά πάνελ, μηχανές άντλησης νερού από το έδαφος και ειδικό λίπασμα για να καλλιεργούν λαχανικά κ.ά.

Η Mars One υποστηρίζει ότι το σχέδιο αυτό είναι καλά προετοιμασμένο και πραγματοποιήσιμο παρά τις αμφιβολίες που διατυπώνουν πολλοί επιστήμονες.




πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: