Social Icons

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Μέριλ Στριπ : ΄΄Θαύμαζα τη δύναμη και το θάρρος της Μάργκαρετ Θάτσερ΄΄


 Απο την Contessa,


Η Μάργκαρετ Θάτσερ σίγουρα σφράγισε με την παρουσία της την ευρωπαϊκή αλλά και τη διεθνή πολιτική σκηνή τη δεκαετία του ’80.


Η καλύτερη κινηματογραφική της ενσάρκωση με διαφορά, ήταν από την Μέριλ Στριπ στην ταινία «Η σιδηρά κυρία» που γύρισε η Φιλίντα Λόιντ το 2011.


Η Αμερικανίδα ηθοποιός, Μέριλ Στριπ, η οποία κέρδισε Όσκαρ για την ερμηνεία της στο ρόλο της Μάργκαρετ Θάτσερ το 2011 στην ταινία "Η Σιδηρά Κυρία", έπλεξε το εγκώμιο της Βρετανίδας πρώην πρωθυπουργού, που πέθανε τη Δευτέρα σε ηλικία 87 ετών.   

Η 63χρονη Μέριλ Στριπ περιέγραψε την Θάτσερ ως πρωτοπόρο, "με ή χωρίς την θέλησή της" για τις γυναίκες ηγέτες στην πολιτική.

"Ήταν μια προσωπικότητα που θαύμαζα για την δύναμη και θάρρος της", επισήμανε η ηθοποιός. "Το ό,τι κατάφερε να δώσει ένα λόγο στις γυναίκες και στα κορίτσια σε όλον τον κόσμο να φαντάζονται ότι θα γίνουν πριγκίπισσες με σκοπό όμως να ηγηθούν της χώρας τους ήταν πρωτοποριακό και αξιοθαύμαστο", υπογράμμισε η ηθοποιός.

Η Στριπ παραδέχτηκε ότι η Θάτσερ δίχασε την κοινή γνώμη, αλλά επισήμανε επίσης πως κατάφερε με μόνο την δική της σκληρή προσπάθεια, από κόρη ενός απλού παντοπώλη να γίνει πρωθυπουργός.

Στα τέλη του 2011, η Μέριλ Στριπ μίλησε για το ρόλο της στην πρεμιέρα της ταινίας: «Ο χαρακτήρας είναι ασυνήθιστος. Αυτό που δεν είναι ασυνήθιστο είναι η κινηματογραφική γωνία από την οποία βλέπουμε τη ζωή της. Είναι η δική της άποψη, είναι μια πολύ υποκειμενική ματιά σε μια μεγάλη ζωή. Είναι όμως μια μεγάλη ζωή. Πρόκειται για μια ματιά όταν πλέον η εξουσία φθίνει, είναι μια ματιά στην εξουσία από την πλευρά ενός ανθρώπου που είναι πλέον αδύναμος».

Για να προετοιμαστεί για το ρόλο της, η αμερικανίδα ηθοποιός, παρακολούθησε μια συνεδρίαση της Βουλής των Κοινοτήτων τον Ιανουάριο του 2011, για να καταλάβει πώς διεξάγεται η κοινοβουλευτική διαδικασία.

Μεγάλο μέρος των γυρισμάτων έλαβε χώρα στο νεογοτθικό δημαρχείο του Μάντσεστερ, που χρησιμοποιείται αρκετά συχνά σε ανάλογα γυρίσματα, γιατί αρχιτεκτονικά μοιάζει πολύ με το βρετανικό κοινοβούλιο.

   
Τέλος, η Στριπ είπε πως ήταν τιμή για εκείνη να προσπαθήσει να φανταστεί το ταξίδι της ζωής της Θάτσερ όταν ενσάρκωνε το ρόλο της, όμως στην πραγματικότητα το μόνο που κατάφερε ήταν να "κατανοήσει περιστασιακά" τους αγώνες της.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: