Social Icons

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Η Coco Chanel γίνεται κόμικ ηρωίδα

H θρυλικη Coco πρωταγωνιστει σε βιβλιο που περιγραφει όλη τη ζωη της με σκιτσα


Καθώς ο πλανήτης ετοιμάζεται να γιορτάσει την επέτειο των 100 χρόνων από τότε που η Chanel άνοιξε την πρώτη της μπουτίκ στο Ντοβίλ της Γαλλίας, μία από τις πιο διάσημες προσωπικότητες της μόδας, η Κοκό Σανέλ, γίνεται κόμικ ηρωίδα.


Η εταιρεία «Naïve» συμπεριέλαβε την Κοκό σε μία σειρά από κόμικ βιβλία που είναι αφιερωμένα σε σημαντικές γυναίκες. Με σκίτσα του Μπέρναρντ Τσικολίνι και κείμενα του Πασκάλ Φρέι, το βιβλίο περιγράφει τη ζωή της σχεδιάστριας από τις ημέρες που ήταν ορφανή μέχρι και εκείνες που έγινε μία πρωτοπόρος της μόδας όπως αναφέρει το Βήμα . 

Καμία λεπτομέρεια δεν έχει μείνει εκτός: η μοναχική της ζωή στο μοναστήρι Aubazine Abbey στη Γαλλία, το πώς έμαθε να ράβει, τα πρώτα της βήματα στον κόσμο της μόδας ως βοηθός πωλήσεων στη μπουτίκ Moulins, ακόμα και η εποχή που τραγουδούσε στη σκηνή του καμπαρέ La Rotonde, κάθε περίοδος είναι μέσα στο βιβλίο. 


Το δεύτερο μέρος του «Coco Chanel»  αναφέρεται στους άντρες που αγάπησε, καθώς και στη μετακόμιση της στην θρυλική πλέον διεύθυνση 21 Rue Cambon στο Παρίσι του 1910. Οι απολαυστικές περιγραφές της έντονης καλλιτεχνικής ζωής εκείνης της εποχής μπλέκονται ιδανικά με το λανσάρισμα του πρώτου Chanel αρώματος, καθώς και με τη δημιουργία της περίφημης σιλουέτας που καθιέρωσε η ίδια για τις γυναίκες. 

Πάνω απ’ όλα, αυτό που αναδεικνύει το βιβλίο, είναι τόσο η μαγευτική προσωπικότητα της Σανέλ, καθώς ήταν γεμάτη από δυνατή αίσθηση του χιούμορ, αλλά και τα αμέτρητα ταξίδια της ανά τον κόσμο, όπου έκανε παρέα με τους σταρ του Χόλιγουντ. Αυτός είναι άλλωστε και ο σκοπός, κάθε σελίδα του βιβλίου δηλαδή να εκφράζει μία γυναίκα που άφησε το στίγμα της, όχι μόνο στη μόδα, αλλά και στην ιστορία του γυναικείου φύλλου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: