Social Icons

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Οι αγαπημένες συνήθειες των Ελλήνων όταν ταξιδεύουν με αεροπλάνο - Έρευνα‏



Όταν ταξιδεύει, ο Έλληνας θέλει τον καφέ του, ένα λαχταριστό club sandwich και τις… μέντες του. Αυτό αποδεικνύει έρευνα που διεξήγαγε μέσω του Διαδικτύου, το διαδικτυακό ταξιδιωτικό γραφείο travelplanet24.com.



Μπήκε πλέον η Άνοιξη, έρχονται οι διακοπές του Πάσχα και η διάθεσή μας για ταξίδια, μεγαλώνει ακόμη περισσότερο. Κι ένας από τους παράγοντες που κάνουν τα αεροπορικά ταξίδια πιο ευχάριστα, είναι βέβαια η ώρα του… σερβιρίσματος. Εσείς μπορείτε να φανταστείτε ποιες είναι οι… γευστικές προτιμήσεις των Ελλήνων ταξιδιωτών ενώ βρίσκονται στο αεροπλάνο;

Σε έρευνα που πραγματοποίησε μέσω του Διαδικτύου, το διαδικτυακό ταξιδιωτικό γραφείο travelplanet24.com, αποδεικνύεται ότι οι Έλληνες δε δίνουν και λίγη σημασία στο αεροπορικό γεύμα.


Παρόλο λοιπόν που πλησιάζει το καλοκαίρι και σιγά σιγά ξεκινούν οι δίαιτες, το 35% των συμμετεχόντων στην έρευνα, δηλαδή 8.424 άτομα, δήλωσαν πως προτιμούν να απολαύσουν ένα «ελαφρύ» γεύμα στο αεροπλάνο, όπως είναι το club sandwich! (η αλήθεια είναι πως δεν το λες κι ελαφρύ). Ακολουθούν οι πιο γκουρμέ επιλογές, όπως το σούσι, με 14%, έπεται η λαχταριστή πίτσα με 13%, ενώ τα μακαρόνια, το παγωτό και το γιαούρτι με φρούτα, «μοιράζονται» το υπόλοιπο 15%.
Ακόμη ένα αναμενόμενο αποτέλεσμα, είναι η κατανάλωση κάποιου ποτού κατά την διάρκεια μιας πτήσης. Οι Έλληνες για ακόμη μια φορά επιλέγουν… καφεδάκι, σε ποσοστό που αγγίζει το 43%, ενώ 1 στους 5 δεν μπορεί να… αντισταθεί σε ένα ποτηράκι κρασί! Το 13% των ερωτηθέντων, δήλωσε πως προτιμά χυμό πορτοκάλι, ενώ το υπόλοιπο 56% ξεδιψά με αναψυκτικά, νερό και διάφορα αλκοολούχα ποτά. «Αλήθεια ξεδιψάς με αλκοολούχα ποτά;» αναρωτιέται η νέα φιγούρα της εταιρείας, ο περιεργούλης και ταξιδιάρης Lobot…

Κακές συνήθειες… stop!

Ένα «must» αξεσουάρ κατά την διάρκεια της πτήσης –σύμφωνα με τις απαντήσεις των συμμετεχόντων στην έρευνα- είναι και οι… τσίχλες, καθώς σύμφωνα με το 26% των ερωτηθέντων, απάντησαν πως η πιο ενοχλητική «συνήθεια» των συνταξιδιωτών τους, είναι η κακή αναπνοή! Γι’ αυτό φροντίστε να έχετε μερικές τσίχλες μαζί σας.

Η πολυλογία αποτελεί ακόμα μια ενοχλητική συνήθεια των επιβατών στα αεροπλάνα, δήλωσε το 20% των ερωτηθέντων. Ωστόσο, εξίσου ενοχλητικά είναι και τα συνεχή παράπονα στις αεροσυνοδούς, τουλάχιστον για το 19% των ερωτηθέντων. Άλλες ενοχλητικές…. συνήθειες είναι η κακοσμία των ποδιών (όταν ο συνταξιδιώτης βγάζει τα παπούτσια του) και του τσιγάρου στα ρούχα. Μαζί με την «ανεπίτρεπτη» συνήθεια του σκαλίσματος της μύτης, τα παραπάνω ενοχλούν το 34% των ερωτηθέντων.

Σχετικά με την έρευνα: Η έρευνα, την οποία δημιούργησε και κινητοποίησε η νέα φιγούρα της εταιρείας, ο περιεργούλης και ταξιδιάρης Lobot, διεξήχθη μέσα από την ιστοσελίδα travelplanet24.com. Από τους 23.781 συμμετέχοντες, το 66% ήταν γυναίκες και το 34% άνδρες.

Ο μικρός περιεργούλης Lobot-άκoς ξεκίνησε μια σειρά ερωτήσεων που αφορούν το ταξίδι, τα μεταφορικά μέσα, τις συνήθειες των τουριστών και γενικά ρωτάει συνεχώς ό,τι του κατέβει στο κεφάλι. Σκοπός του είναι να γίνει σοφότερος, να είναι δίπλα στους ταξιδιώτες και να λύσει όλες σας τις απορίες σχετικά με τα ταξίδια. Σύντομα θα αποκτήσει την δική του σελίδα στο facebook, όπου θα μπορεί να επικοινωνεί καθημερινά μαζί σας για προσφορές αεροπορικών εισιτηρίων, ενδιαφέρουσες ταξιδιωτικές ιστορίες και ό,τι άλλο θέλετε να μοιραστείτε μαζί του!

Δεν υπάρχουν σχόλια: