Social Icons

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

O Christian Lacroix στη Schiaparelli





Δεκαπέντε σύνολα, «διασκευές» εμβλήματικών δημιουργιών της Ελσα Σκιαπαρέλι, θα δείξει ο Κριστιάν Λακρουά στη διάρκεια της Εβδομάδας Υψηλής Ραπτικής του Παρισιού τον Ιούλιο.


Η συλλογή θα είναι η πρώτη που θα παρουσιάσει ο οίκος Schiaparelli από το 1954, όταν κατέβασε ρολά λόγω οικονομικής κρίσης, ενώ, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, θα ακολουθήσουν και άλλες συλλογές σε συνεργασία με γνωστούς καλλιτέχνες.

Ο Κριστιάν Λακρουά, θύμα και αυτός των οικονομικών συνθηκών που τον ανάγκασαν να βάλει το 2009 λουκέτο στον επώνυμο οίκο του και να περιοριστεί στην δημιουργία κοστουμιών για θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, δήλωσε: «Το πνεύμα της Σκιαπαρέλι είναι ταυτόχρονα μαθηματικό και λογοτεχνικό και αγκαλιάζει τους χώρους της τέχνης, του θεάτρου και του σινεμά.

Η Ελσα είναι η ιερή σφίγγα που δεν έπαψε ποτέ να μας προβληματίζει και να απαντάει στα ερωτήματά μας με νέους γρίφους. «Σκοπός μου είναι ο οίκος να παραμείνει πιστός στο πνεύμα της». Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν η συνεργασία του οίκου Schiaparelli -ιδιοκτησίας του Ντιέγκο Ντέλα Βάλε- με τον Λακρουά θα έχει συνέχεια πέραν του Ιουλίου.




Δεν υπάρχουν σχόλια: