Social Icons

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Τζιάνι Λέτα: Αυτός είναι ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας ….!





Ο 47χρονος Tζιάνι Λέτα, πήρε το «χρίσμα» από το Ναπολιτάνο και την ευθύνη να βρει διέξοδο στη χώρα του.  


Ο δεύτερος γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος και ανιψιός του επιτελάρχη του πρώην πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι , Τζιάνι Λέτα, έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον γηραιό επανεκλεγέντα πρόεδρο της Ιταλίας, Τζόρζιο Ναπολιτάνο στο Κυρηνάλιο Μέγαρο.

Στον αναπληρωτή γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος Ενρίκο Λέτα ανέθεσε ο πρόεδρος της δημοκρατίας της Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο την εντολήσχηματισμού κυβέρνησης. Το νέο κυβερνητικό σχήμα αναμένεται να στηριχθεί από την κεντροαρισατερά, την κεντροδεξιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) και την κεντρώα συμμαχία Επιλογή Πολιτών (SC) του Μάριο Μόντι.

Το επόμενο βήμα είναι η ψήφος εμπιστοσύνης που πρέπει να λάβει η νέα κυβέρνηση από τη βουλή και τη γερουσία, πιθανόν πριν από το τέλος της εβδομάδας.

Ο Ναπολιτάνο δήλωσε ότι «ανοίγει τώρα ο δρόμος για το σχηματισμό κυβέρνησης την οποία η χώρα χρειάζεται επειγόντως καθώς η μόνη πιθανή προοπτική είναι μια ευρεία συναίνεση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων που μπορεί να εξασφαλίσει την πλειοψηφία. "

"Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για την επιτυχία", τόνισε ο Ναπολιτάνο. Από την πλευρά του ο 47χρονος Letta μίλησε για βαριά ευθύνη «που νιώθω στους ώμους μου και αν μπορώ να το πω έτσι, είναι πιο δυνατή και πιο βαριά από την ικανότητά μου να την κρατήσω". 

Υπογράμμισε πάντως ότι θα κινηθεί με μεγάλη αποφασιστικότητα, επειδή πιστεύει ότι η χώρα χρειάζεται απαντήσεις. «Οι Ιταλοί έζησαν αρκετά από τα παιχνίδια και τα τεχνάσματα της πολιτικής, θέλουν απαντήσεις, βάζω τον εαυτό μου μπροστά τους με μεγάλη ταπεινοφροσύνη και με την αίσθηση των περιορισμών μου, με μια ευθύνη που με τιμά», πρόσθεσε ο εκλεκτός του Ιταλού προέδρου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: