Social Icons

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Η 62η Μπερλινάλε τίμησε τον Θ.Αγγελόπουλο


Απο την Contessa,

H  62η Μπερλινάλε,  απέτισε φόρο τιμής στον σπουδαίο και αείμνηστο σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο με την προβολή της ταινίας του «Το λιβάδι που δακρύζει», το πρώτο μέρος της τριλογίας,  που δυστυχώς δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί εξαιτίας του αιφνίδιου θανάτου του Έλληνα δημιουργού. Παρόντες στην προβολή ήταν η σύζυγος του σκηνοθέτη, Φοίβη και οι δυο κόρες του, Ειρήνη και Κατερίνα, καθώς και ο συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης.

Ο Ντίντερ Κόσλικ, διευθυντής του Φεστιβάλ, στην ομιλία του έκανε αναφορά σε συζήτηση που είχε με τον Έλληνα σκηνοθέτη, στο Αμβούργο, στα μέσα της δεκαετίας του '80, με αφορμή την προβολή της ταινίας του «Τοπίο στην ομίχλη».

«Είκοσι πέντε χρόνια αργότερα, αυτά για τα οποία αγωνιστήκαμε στην Ευρώπη φαίνεται να χάνονται. Γι' αυτό δεν φταίει ο κόσμος αλλά το χρήμα. Έχει αλλάξει ο τρόπος ζωής σήμερα και φτάσαμε στο σημείο οι φτωχοί να γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι... Το μόνο που μπορεί να μας σώσει σήμερα από την κατάσταση που βρισκόμαστε είναι η κουλτούρα, η κινηματογραφική αλλά και η γενικότερη. Σε αυτή την κουλτούρα ανήκουν και οι ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου», είπε ο Κόσλικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: