Social Icons

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Ένα Αυγουστιάτικο απόγευμα με την Μερλίν….


Απο την Contessa,

Σε ένα συρτάρι,  κρυμμένες για 50 χρόνια ήταν οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες της μεγαλύτερης σεξοβόμβας του Χόλυγουντ, της  Νόρμα Τζιν Μόρτενσον , δηλαδή της Mερλίν Μονρόε.


Ηθοποιός τραγουδίστρια και μοντέλο έζησε δραματικές στιγμές από τη πρώτη μέρα που αντίκρισε το φως της ζωής. Λίγο πριν την γέννηση της ο πατέρας της εγκατέλειψε την ίδια και τη μητέρα της Γκλάντις που εργαζόταν ως μοντέζ στα RKO Studios και αργότερα μπαινόβγαινε σε ψυχιατρικές κλινικές με αποτέλεσμα η Μερλίν να μεγαλώνει σε ιδρύματα.


Ο φωτογράφος Ed Clark αποφάσισε ένα ηλιόλουστο Αυγουστιάτικο απόγευμα του 1950 να αποθανατίσει με τη μηχανή του το μοντέλο Μερλίν που ζητούσε μια ευκαιρία στα δαιδαλώδεις στούντιο του Χόλιγουντ.



Η φωτογράφηση έγινε στο  Los Angeles’ στο Griffith Park και η Μέρλιν βρίσκεται υπό τις οδηγίες του Εd Clark καθώς ποζάρει κοιτώντας με ‘’ερασιτεχνικό ύφος’’ κατάματα τον φακό. Ο φωτογράφος έστειλε τότε το φιλμ στο περιοδικό Life στη Νέα Υόρκη για να δημοσιευθούν αλλά η απάντηση που πήρε ήταν : ‘’ Ποια στην ευχή είναι αυτή η Μερλίν Μονρόε’’ .


Φορώντας ένα σορτς και ένα πουκάμισο με ραμμένα τα αρχικά της ποζάρει στο φακό του Ed Clark αφήνοντας να φανεί όλη η ομορφιά των 24της χρόνων. 


Ηδη είχε ένα γάμο και ένα διαζύγιο στο ενεργητικό της, μπαινόβγαινε σε στούντιο, είχε κάποιες συμμετοχές σε ταινίες,  που σε ορισμένες οι σκηνές της είχαν κοπεί ολόκληρες στο μοντάζ , ενώ μεσολάβησαν τρία ολόκληρα χρόνια μέχρι τη γυμνή φωτογράφισή της στο Playboy που της πρόσφερε το πολυπόθητο εισιτήριο για την αιώνια…φήμη!



Κάτι που πραγματικά κάνει διαφορετικές αυτές τις φωτογραφίες , είναι η γλυκιά ηρεμία που εκπέμπει το φωτεινό πρόσωπο της Μερλίν, μια ηρεμία όμως που φαίνεται τόσο σύντομη,  όσο διαρκεί  ένα Αυγουστιάτικο απόγευμα…. 






Photo: Τime&Life pictures/ Getty Image

Δεν υπάρχουν σχόλια: