Social Icons

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Ενεργοποιημένη η βόμβα που βρέθηκε στο μετρό.



Aπο την Contessa
 
Από τύχη δεν θρηνούμε θύματα στο μετρό του Αιγάλεω. 

Ανησυχία έχει προκαλέσει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ο εμπρηστικός μηχανισμός που βρέθηκε χτες το απόγευμα μέσα σε βαγόνι του Μετρό στο σταθμό του Αιγάλεω.Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο μηχανισμός ήταν ενεργοποιημένος και ο δείκτης του διακόπτη που επρόκειτο να κλείσει το κύκλωμα για να γίνει η έκρηξη, είχε φτάσει στο τέρμα του. Για άγνωστο όμως λόγο, που ερευνάται από τους ειδικούς της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, δεν έγινε η έκρηξη.
Δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα καθώς ο μηχανισμός βρέθηκε τυχαία από τον μηχανοδηγό του τρένου, κάτι το οποίο, υπό ορισμένες συνθήκες, θα μπορούσε να είχε προκαλέσει θύματα.

Σε ότι αφορά στην συνδεσμολογία του μηχανισμού, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ομοιότητες με άλλους που έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν, αλλά οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν μπορούν να καταλήξουν με βεβαιότητα σε κάποια οργάνωση που έχει δραστηριοποιηθεί σε τέτοιες ενέργειες.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν μπορούν να ξέρουν για ποια ώρα οι δράστες είχαν προγραμματίσει να γίνει η έκρηξη, αλλά εκτιμούν ότι στόχος ήταν ο σταθμός του Μετρό. Παράλληλα, στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ερευνάται ο αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός, για τυχόν δακτυλικά αποτυπώματα, DNA και άλλα στοιχεία, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον εντοπισμό των δραστών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: