Social Icons

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Φτιάξτε σέξυ ...και εντυπωσιακές αποκριάτικες μάσκες!



Δημιουργήστε αποκριάτικες μάσκες!

 Απο την Contessa,

Αποκριές και ξεφάντωμα πάνε παρέα…. με χρωματιστές κορδέλες κομφετί και μάσκες!

Στο εμπόριο κυκλοφορούν εκατοντάδες μάσκες όμως εγώ από εδώ θα σας γράψω πως θα φτιάξετε μια μάσκα όπως εσείς την θέλετε. Θέλει μόνο λίγο από τον χρόνο σας και αρκετό κέφι καθώς αν δοκιμάσετε την πρώτη φορά και σας ενθουσιάσει θα μπορέσετε να κάνετε μάσκες ή για τα παιδιά σας ή για τα ανίψια σας ή και για εσάς του ίδιους…..





Τι χρειαζόμαστε  για την κατασκευή  μάσκας

Χρωματιστό χαρτόνι ή χρωματιστά χάρτινα πιάτα
Ένα κομμάτι λάστιχο,
χρωματιστές πούλιες,
κορδέλες , χάρτινες και υφασμάτινες
κομμάτια από δαντέλα που σας έχετε περισσευούμενη
κομμάτια από υφάσματα, φόδρας κλπ
συραπτικό
κόλλα στικ,
χρυσόσκονη ή ασημόσκονη
φτερά, αν είναι δυνατόν σε έντονα χρώματα, φούξια, λιλά, βεραμάν
στένσιλ,
χρωματιστές μπογιές ή μαρκαδόρους,
χρωματιστές χαρτοπετσέτες,


Α.
Για μια σέξυ … εντυπωσιακή και απλή  μάσκα , χρειάστηκα:
Το πατρόν  (1)
Ένα κομμάτι δαντέλα μαύρη.
Ένα κομμάτι ροζ φόδρα
Ένα κομμάτι μαύρη φόδρα για την κάλυψη κάτω από την μύτη.
Μαύρα και ροζ φτερά.
Μαύρη και ροζ κορδέλα
Ασημένιες πούλιες.
Έκοψα το χαρτόνι σύμφωνα με το πατρόν.
Έκοψα τη φόδρα σύμφωνα με τον πατρόν και το κόλλησα πάνω.
Έκοψα τη μαύρη δαντέλα και την κόλλησα πάνω στη φόδρα.
Τοποθέτησα τα φτερά ανά δύο σε χρωματισμούς, τα έδεσα με συραπτικό πάνω στη μάσκα, από την εσωτερική πλευρά. Χρειάστηκα 10 + 10.
Έκοψα ένα κομμάτι σε σχήμα παραλληλόγραμμου τη μαύρη φόδρα. Με ένα συραπτικό την κόλλησα, από την εσωτερική πλευρά έτσι ώστε να καλύψει τα χείλη μέχρι το σαγόνι.
Γύρω από την περιοχή των ματιών τοποθέτησα τις ασημένιες πούλιες που τις κόλλησα στη σειρά και περιμετρικά.
Δύο ροζ και δύο μαύρες κορδέλες περίπου 40 εκατοστά η κάθε μια, τις πιάνουμε μαζί στην άκρη και με το συραπτικό τις τοποθετούμε στις άκρες όλες μαζί, περίπου στο ύψος που βρίσκονται τα αυτιά μας, και απο τη μια πλευρά και απο την άλλη. Στο σύνολο δηλαδή θα χρειαστούμε 4 ροζ και 4 μαύρες κορδέλες.

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό!
ΠΑΤΡΟΝ 1




Β. Τα χρωματιστά χάρτινα πιάτα για τους μικρούς μας φίλους.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε από μόνα τους και κόβοντας με ψαλίδι το κάτω μέρος, έχουμε ήδη έτοιμη τη μισή σχεδόν μάσκα μας.
Πλησιάζουμε κοντά στα μάτια μας και με ένα μαρκαδόρο ανιχνεύουμε και κάνουμε ένα κύκλο, το ίδιο κάνουμε και στη μύτη μας.  Κόβουμε μετά τα σημεία του κύκλου για τα μάτια και τη μύτη. Περνάμε το λάστιχο δεξιά και αριστερά κάνοντας μικρές τρυπίτσες και το στερεώνουμε με συραπτικό.
Με συραπτικό και στο επάνω μέρος τοποθετούμε  τα χρωματιστά φτερά από τη βάση τους,  ανάλογα με το χρώμα που έχουμε επιλέξει να είναι η βάση του πιάτου μας. Με κόλα προσθέτουμε τις πούλιες.
Για μάσκες παιδιών μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κορδέλες αποκριάς , δεξιά και αριστερά κατά μήκος να πέφτουν ελεύθερες ενώ τις συνδέουμε πάνω στη μάσκα με συραπτικό.


Γ. Χρωματιστό χαρτόνι ή Χαρτόνι απλό
Χρειαζόμαστε πατρόν.
Στον σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε πατρόν.
http://familycrafts.about.com/od/makingmasks/ss/EyeMaskTemplate.htm

Προσθέστε χρωματιστά φτερά στο πάνω μέρος της μάσκας για να δημιουργήσετε εξωτικό βραζιλιάνικο στυλ. Κολλήστε τις κάτω άκρες των φτερών στη μάσκα ή πιάστε τις με συρραπτικό.

Πάρτε μια χρωματιστή χαρτοπετσέτα και φτιάξτε πολλές μικρές μπαλίτσες. Μπορείτε μετά να τις κολλήσετε στο κάτω μέρος της μάσκας για να την κάνετε πιο χρωματιστή και πιο φανταχτερή.


Απλώστε κόλλα σε όλες τις περιοχές της μάσκας που θέλετε να καλύψετε. Χρησιμοποιήστε στένσιλ για να δημιουργήσετε ομοιόμορφα σχήματα, πάνω στα οποία θα κολλήσετε χρυσόσκονη και πούλιες ανάλογα με την επιλογή σας για να κάνετε τη μάσκα σας μοναδική!


Κόψτε ένα κομμάτι λάστιχο που να έχει μήκος ίσο με το πλάτος της μάσκας σας. Γυρίστε την μάσκα σας στην πίσω πλευρά και πιάστε τις άκρες του λάστιχου με συρραπτικό.


Φορέστε τη μάσκα για να βεβαιωθείτε ότι το λάστιχο έχει το κατάλληλο μήκος και είναι στερεωμένο καλά.





Δεν υπάρχουν σχόλια: