Social Icons

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Κανελλόνια … al Diavolo !


Από την Contessa,
Μια νοστιμότατη συνταγή της φίλης μου Izabela που ζει στη Νάπολη. Μου την εμπιστεύτηκε πριν από χρόνια και έχω ένα να σας πω…θα γλύφετε και τα δάχτυλά σας !
Είναι ότι πρέπει για τις ημέρες της Αποκριάς αν θα κάνετε κάποιο μπουφέ.

Υλικά:
1 κουτί κανελλόνια προβρασμένα

Για τον κιμά θα χρειαστούμε  
1 κιλό κιμά: 1/2 μοσχαρίσιο-1/2 χοιρινό
1 ντοματάκι κονκασέ
2 κουταλιές του γλυκού ντομάτα πελτέ
1 κρεμμύδι μεγάλο
2  δοντάκια σκόρδο, αφού τους αφαιρέσουμε  το εσωτερικό πράσινο μέρος.
2 ποτηράκια της ρετσίνας, κόκκινο κρασί.
1 καρότο κομμένο σε ψιλά κυβάκια αφού το βράσουμε για 5-6 λεπτά.  
2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε κυβάκια
αλάτι-πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
Μια κούπα τριμμένη παρμεζάνα.  



Για τη μπεσαμέλ θα χρειαστούμε:
4 κούπες γάλα εβαπορέ
2 κούπες νερό
9 κουταλιές αλεύρι
6 κουταλιές μαργαρίνη
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
1 κύβος τύπου Knor

Για τη  σάλτσα:
1 χυμός ντομάτα της αρεσκείας σας
Κανέλλα
4-5 σταγόνες ταμπάσκο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι




Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε τον κιμά ως συνήθως τσιγαρίζοντας τον με το κρεμμύδι, το σκόρδο και στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί. Έπειτα βάζουμε το κουτί με το κονκασέ ντοματάκι, τον πελτέ, το αλάτι & πιπέρι, τη δάφνη και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά έτσι ώστε να σωθούν άλα τα υγρά. Στο τέλος προσθέτουμε και το τυρί.

Φτιάχνουμε τη σάλτσα μας που πρέπει να βγει ελαφριά με αρκετό ζουμάκι.

Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ βάζοντας το βούτυρο ή τη μαργαρίνη να λιώνει και προσθέτουμε το αλεύρι. Μόλις πάρει ένα χρυσο-κίτρινο χρώμα, ρίχνουμε το γάλα το οποίο είναι χλιαρό και ανακατεύουμε καλά για να μη σβολιάσει.

Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τον κύβο κρέατος και μετά αφού λιώσει ρίχνουμε αλατοπίπερο.

Γεμίζουμε τα κανελλόνια με τον κιμά ο οποίος έχει κρυώσει.  
Τοποθετούμε σε ένα πυρέξ τη μισή μπεσαμέλ.
Βάζουμε από πάνω τα κανελλόνια, ρίχνουμε μετά την κόκκινη σάλτσα και τέλος πάλι την υπόλοιπη μπεσαμέλ και από πάνω τριμμένο τυρί.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.  
Ψήνουμε σε αερόθερμο για 40 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς.
Το τελευταίο δεκάλεπτο αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: