Social Icons

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Μια τούρτα ….γεμάτη πάθος!




Υλικά

Μια Βάση σοκολατένιας τούρτας
400 γραμμ. σοκολάτα με 70 % κακάο
500 ml Κρέμα γάλακτος  πλήρης
1 ½  κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
3 κ.σ. ρούμι μαύρο
½ φλιτζάνι αλεσμένα φουντούκια
3 κομμένες φράουλες


Κομματιάζουμε την πικρή σοκολάτα και την περιχύνουμε με το θυμαρίσιο μέλι. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και πριν βράσει την αποσύρουμε από την φωτιά. Τη ρίχνουμε στη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Τέλος, προσθέτουμε το ρούμι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε την κρέμα λίγο να κρυώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Παίρνουμε τη φόρμα τύπου δακτυλίδι και τη σοκολατένια βάση για τούρτα και πασπαλίζουμε τα αλεσμένα φουντούκια .

Αδειάζουμε μέσα το μίγμα σοκολάτας.

Βάζουμε τη τούρτα στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να σφίξει. Προτού σερβίρουμε, αφήνουμε λίγο την τούρτα σε θερμοκρασία δωματίου. Ξεφορμάρουμε.

Αφήνουμε για 10 λεπτά εκτός ψυγείου και βάζουμε κομμένες τις φράουλες σε σχήμα καρδιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: