Social Icons

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Ζα Ζα Γκαμπόρ: Η θρυλική ντίβα του Χόλιγουντ, έσβησε τα 95 κεράκια της τούρτας ξαπλωμένη στο κρεβάτι του πόνου.


Aπο την Christina Alamanou,

«Είμαι μια καταπληκτική νοικοκυρά. Κάθε φορά που εγκαταλείπω έναν άντρα,  κρατάω εγώ το σπίτι του.» Είχε δηλώσει κάποτε η μούσα του Χόλιγουντ Ζα Ζα Γκαμπόρ, με 8 διαζύγια στη πλάτη και 1 ακύρωση γάμου.


Η γυναίκα θρύλος κατέχει ένα από τα πιο ισυχρά ονόματα στο διεθνές jet set ενώ απασχόλησε κοσμικές στήλες εφημερίδων και περιοδικών με τους 9 γάμους ενώ ο τελευταίος σύζυγος της είναι ο πρίγκιπας Φρέντρικ φον Άνχαλτ .

Πριν λίγες ημέρες, συγκεκριμένα στις 6 Φεβρουαρίου,  γιόρτασε τα 95 γενέθλιά της και ο σύζυγός της πρίγκιπας Φρέντρικ Φον Ανχαλτ έδωσε ένα πάρτι προς τιμήν της με λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους.

’Η γυναίκα μου είναι χαρούμενη. Όλα πήγαν τέλεια. Πέρασε πολύ όμορφα ‘’ δήλωσε ο ίδιος στο ABCnews.com

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρίγκιπα Φρέντερικ στο πάρτι γενεθλίων στο Beverly Hills παραβρέθηκαν 130 άτομα εκ των οποίων ήταν και ο Lou Diamond Phillips, Connie Stevens, Angie Dickinson, και ο  Larry King που τραγούδησε το Happy Birthday στη Ζα Ζα Γκαμπόρ κρατώντας της τρυφερά το χέρι 

Η ντίβα έχει αποκτήσει μόνο ένα παιδί, από τον γάμο της με τον προπάππο της Πάρις Χίλτον (Paris Hilton) και ιδρυτή της αυτοκρατορίας, Κόνραντ (Conrad), την κόρη της, Φρανσέσκα Χίλτον (Francesca Hilton) 64 ετών σήμερα.




Η Ζα Ζα είναι φημισμένη για τον φλογερό τρόπο ζωής της, τα προβλήματα της με τη δικαιοσύνη, τους γάμους της, αλλά και την εμμονή της να αποκαλεί όλο τον κόσμο "αγάπη μου" (darling).  Υπήρξε η καλλονή της Αυστρο-Ουγγαρίας ενώ γεννήθηκε στην Βουδαπέστη το 1917 κερδίζοντας  τίτλους ομορφιάς στην πατρίδα της.

















Ο κόσμος την έμαθε από τις επιτυχημένες συμμετοχές της σε ταινίες του ιερού  Hollywood όπου πρωταγωνίστησε , όπως το Moulin Rouge του Τζον Χιούστον (1952) και το "Ο Άρχων του Τρόμου" του Όρσον Γουέλες (1958).
.


Μεταξύ των συζύγων της ήταν ηθοποιοί όπως ο Βρετανός Τζορτζ Σάντερς αλλά και ο Φελίπε ντε Άλμπα, αλλά και ο ιδρυτής της αυτοκρατορίας των ξενοδοχείων Hilton, o Conrad Hilton.

Από το 1982 η θρυλική ντίβα είναι παντρεμένη με τον κατά 26 χρόνια νεότερό της πρίγκιπα Φέντρικ φον Άνχαλτ, που είναι Γερμανικής καταγωγής και υιοθετημένος γιος της πριγκίπισσας Μαρίας-Αυγούστας νύφης του Γερμανού Αυτοκράτορα Γουίλεμ ΙΙ. Ο Πρίγκιπας Φρέντρικ  στάθηκε στο πλευρό της όλα αυτά τα χρόνια που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.
 

Όλα ξεκίνησαν στις 27 Νοεμβρίου του 2002 που η Ζα Ζα τραυματίστηκε σε τροχαίο  όταν το όχημα που οδηγούσε η κομμώτρια της συγκρούστηκε πάνω σε  φανάρι στο Λος Άντζελες.

Η Ζα Ζα βρέθηκε στο νοσοκομείο για 2 και πλέον μήνες  και από τότε είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι. Λίγα χρόνια μετά  και πιο συγκεκριμένα  τον Ιούλιο του 2005 άλλη μια περιπέτεια  ήρθε να προστεθεί στην  ήδη επιβαρυμένη υγεία της. Η μεγάλη ντίβα υπέστη  έμφραγμα ενώ την ίδια χρονιά αναγκάστηκε να πάρει φαρμακευτική αγωγή για να αντιμετωπίσει μόλυνση στα πόδια της.

Έκτοτε η Ζα Ζα μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία, ενώ το 2010 μετά την πτώση της από το κρεβάτι της νοσηλεύτηκε εκ νέου και έκανε εγχείρηση τοποθέτησης τεχνητού γοφού,  όμως το σώμα της δεν αντέδρασε καλά και το 2011 υπέστη ακρωτηριασμό μέχρι και πάνω από το γόνατο του ενός της ποδιού, ενώ πριν από ενάμιση χρόνο είχε πέσει σε κώμα και επανήλθε 6 μέρες αργότερα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: