Social Icons

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Ξανά στο κελί ο Στρος Καν


Απο την Contessa,

Νωρίς το πρωί πέρασε τη πόρτα της Γαλλικής Χωροφυλακής.


O πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν βρίσκεται υπ’ κράτηση από νωρίς το πρωί , ως ύποπτος για "συνέργεια σε μαστροπεία" και για "απόκρυψη κατάχρησης κοινωνικών αγαθών" στην υπόθεση "Κάρλτον", όπως έγινε γνωστό από την εισαγγελία της Λιλ.

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν θα δώσει κατάθεση για την υπόθεση κυκλώματος πορνείας που έχει γίνει γνωστή στην Γαλλία ως «υπόθεση Κάρλτον».

Σύμφωνα με τις κατηγορίες , φέρεται να επωφελήθηκε από κύκλωμα πορνείας, διοργανώνοντας πάρτι α λα Σίλβιο, τα γνωστά «μπούνγκα-μπούνγκα», το 2010 και το 2011 σε Παρίσι και Ουάσινγκτον.

Για την  κατηγορία της «απόκρυψης κατάχρησης κοινωνικών αγαθών» , σχετίζεται με το γεγονός ότι οι αμοιβές των νέων γυναικών πληρώθηκαν από δυο επιχειρηματίες, φίλους του Στρος Καν που τις καταχώρησαν ως «έξοδα» των επιχειρήσεών τους.

Το πρώην αφεντικό του ΔΝΤ θα ανακριθεί με στόχο να διαπιστωθεί,  αν και κατά πόσο γνώριζε ότι οι γυναίκες που ελάμβαναν μέρος στα ροζ πάρτι το 2010 και 2011 σε Παρίσι και Ουάσινγκτον,  ήταν εκδιδόμενες. 

 Η κατηγορία της «κατάχρησης κοινωνικών αγαθών» σχετίζεται με το γεγονός ότι οι αμοιβές των νέων γυναικών πληρώθηκαν από δυο επιχειρηματίες, φίλους του Στρος Καν που τις καταχώρησαν ως «έξοδα» των επιχειρήσεών τους. 

Η αστυνομία έχει ήδη ανακρίνει πόρνες που δήλωσαν ότι είχαν σεξουαλικές επαφές με τον Στρος Καν, ο ίδιος ωστόσο αρνείται ότι γνώριζε το...επάγγελμά τους.

Η διάρκεια της κράτησης του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ είναι άγνωστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: