Social Icons

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ένας Μητσοτάκης...με τα όλα του! !


Απο την Contessa

Σοδέτο… είναι η ονομασία ενός μικρού χωριού της Ισπανίας που αυτή την περίοδο πανηγυρίζει με ξέφρενους ρυθμούς  μιας και η θεά τύχη του μοίρασε απλόχερα 115 εκατομμύρια ευρώ !!!  
Ανάμεσα στους συγχωριανούς όμως υπάρχει και ένας Έλληνας, ένας δικός μας πατριώτης με ένα χαρακτηριστικό ονοματεπώνυμο, συνονόματος του επίτιμου προέδρου της Ν.Δ , είναι ο Κωστής Μητσοτάκης…ήταν εντέλει  ο μόνος που δεν συμμετείχε στην αγορά ενός ‘’χρυσού λαχείου’’ , ενώ μένει τα τελευταία οκτώ χρόνια στο αγροτικό χωριό της βόρειας Ισπανίας και φέτος μοίρασε πολλά εκατομμύρια στους υπόλοιπους!


Ο Κωστής Μητσοτάκης κατάγεται από τα Χανιά, αλλά μεγάλωσε και σπούδασε στην Αθήνα. Σε ερώτηση αν είναι συγγενείς με τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ, ο ίδιος απαντά: «Ίσως έχουμε κάποια πολύ μακρινή σχέση, με την έννοια πως όλοι οι Μητσοτάκηδες είναι συγγενείς. Αλλά δεν έχω ιδέα τι είδους σχέση είναι αυτή». Δεν πιστεύει στις... δεισιδαιμονίες, ούτε θεωρεί πως το όνομά του είναι συνώνυμο της κακοτυχίας.


Ο ίδιος στη συνέχεια δήλωσε:  «Νιώθω πως έχω κερδίσει κι εγώ. Αυτό που συνέβη στο χωριό είναι ωραίο θέμα για ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ. Και συνέβη δίπλα μου. Έχω αρχίσει ήδη να συγκεντρώνω υλικό», δηλώνει ο ίδιος συνέντευξη του στα «Νέα» και αποκαλύπτει ότι θα κάνει την μικρή του προσωπική ‘’περιπέτεια’’ ταινία.



Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:  
Ο κοσμογυρισμένος Έλληνας κινηματογραφιστής Κωστής Μητσοτάκης είναι τελικά ο μεγάλος χαμένος της νέας χρονιάς αφού είναι ο μοναδικός κάτοικος του μικρού χωριού Σοδέτο της Ισπανίας που δεν κέρδισε στο πρωτοχρονιάτικο λαχείο



Όλοι οι υπόλοιποι -περίπου 70 νοικοκυριά μετράει ο απομακρυσμένος ισπανικός οικισμός- φτωχοί αγρότες ως επί το πλείστον, είδαν τις καταθέσεις τους να πολλαπλασιάζονται μετά την κλήρωση του El Gordo, όπως λέγεται το συγκεκριμένο λαχείο στην Ισπανία το οποίο φέτος μοίρασε το ποσό ρεκόρ των 700 εκατ. ευρώ.  
Σε κάθε σπίτι και νοικοκυριό του Σοδέτο υπήρχε τουλάχιστον ένα χρυσοφόρο δελτίο. Ορισμένοι κέρδισαν εκατομμύρια. Οι λιγότερο τυχεροί βρέθηκαν με 100.000 ευρώ
Παρ' όλα αυτά, ο Κωστής Μητσοτάκης δήλωσε ότι δεν  αισθάνεται άτυχος. «Νιώθω πολύ τυχερός γενικά στη ζωή. Θα αισθανόμουν άτυχος αν είχα αγοράσει λαχείο και είχα χάσει. Τώρα πως να κερδίσω, αφού δεν είχα αγοράσει λαχνό», σημειώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει:«Συμμετείχα κι εγώ στη χαρά των ντόπιων. Είναι πολύ καλύτερα που αυτά τα λεφτά έπεσαν σε ένα μικρό χωριό που πραγματικά τα έχει ανάγκη».



Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, ο λόγος που δεν πήρε κι αυτός έναν από τους 1800 λαχνούς στους οποίους είχε μοιραστεί ο αριθμός 58268, που έκανε εκατομμυριούχους όλους τους άλλους κατοίκους, είναι οι κυρίες του συνεταιρισμού, που πουλούσαν τους λαχνούς, και απλώς δεν πέρασαν από το σπίτι του.

Ο άτυχος Κωστής Μητσοτάκης δεν το βάζει κάτω όμως. Όπως λέει χάρη στα λεφτά που απέκτησαν οι υπόλοιποι κάτοικοι, μπόρεσε να πουλήσει ένα κτήμα που είχε, ενώ τώρα θα γυρίσει την γκαντεμιά του σε ταινία και μάλιστα με την υποστήριξη του δημάρχου!







Δεν υπάρχουν σχόλια: