Social Icons

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Ένα πάρτι απονομής βραβείων... χωρίς την μαγική φωνή της Witney Houston



Από την Contessa,

Η 48χρονη τραγουδίστρια Γουίτνεϊ Χιούστον, βρέθηκε νεκρή ξημερώματα Κυριακής μέσα στο μπάνιο του δωματίου της στον 4ο όροφο  του ξενοδοχείου «Beverly Hilton» στο Λος Άντζελες όπου θα γινόταν το πάρτι τελετής για την απονομή των βραβείων Grammy.










Βρέθηκε από τον σωματοφύλακά της ενώ ο θάνατός της διαπιστώθηκε στις 15:55 τοπική ώρα (01:55 ώρα Ελλάδος), 12 λεπτά αφού ειδοποιήθηκε η υπηρεσία πρώτων βοηθειών από το περιβάλλον της.




Η διάσημη τραγουδίστρια φαίνεται πως πνίγηκε στην μπανιέρα του δωματίου της έπειτα από υπερβολική δόση ενός κοκτέιλ χαπιών, από κουτιά και συνταγές που βρέθηκαν γύρω όπως διάφορα παυσίπονα,  Xanax  Midol και  αμοξυκιλλίνη. Παρόλο που μέχρι στιγμής δεν έχουν  ανακοινωθεί  τα αίτια του θανάτου της,  ξένα δημοσιεύματα κάνουν λόγο πως η Γουίτνει αγόραζε  φάρμακα από το ίδιο φαρμακείο που προμήθευε κάποτε και τον Mαίκλ Τζάκσον.

Από εχθές μέχρι σήμερα περισσότερα στοιχεία ήρθαν στην δημοσιότητα για τον θάνατο της διάσημης Αμερικανίδας τραγουδίστριας κάνοντας ακόμα πιο τραγικό το σκηνικό που αντιμετώπισαν πρώτοι οι καλεσμένοι να φτάνουν στο πάρτι και να μαθαίνουν την είδηση του θανάτου της. Ρεπόρτερ και τηλεοπτικά συνεργεία κατέκλυσαν το ξενοδοχείο προσπαθώντας να αποσπάσουν κάθε πιθανή ή απίθανη πληροφορία, ενώ κάμερες από ελικόπτερα κατέγραφαν κάθε κίνηση. Η μεγάλη ντίβα όμως δεν ήταν πια εκεί…

Η αστυνομία του Μπέβερλι Χιλς κλήθηκε στις 3.43 το απόγευμα. Στο δωμάτιο του τετάρτου ορόφου οι πυροσβέστες βρήκαν μέλη του προσωπικού να προσπαθούν να συνεφέρουν τη 48χρονη ερμηνεύτρια που βρέθηκε αναίσθητη στο μπάνιο. Εφαρμόστηκε αμέσως ηλεκτροσόκ καρδιακής ανάταξης, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Έτσι, στις 3.55 καταγράφηκε ο θάνατός της. Το μόνο που ανακοίνωσε η αστυνομία ήταν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής πράξης. Το πτώμα της Χιούστον παρέμεινε στον χώρο μέχρι τα μεσάνυχτα, οπότε φυγαδεύτηκε από την έξοδο υπηρεσίας του ξενοδοχείου. Αμέσως έτρεξε στο σημείο η 19χρονη κόρη της Bobbi Kristina, η οποία ούρλιαζε και ήταν σε έξαλλη κατάσταση, μιας και οι Αρχές δεν την άφηναν να δει τη μητέρα της.

Γεννημένη στο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϊ το 1963, η Χιούστον εμπνεύστηκε τον τρόπο ερμηνείας της από τους ερμηνευτές στην ίδια την οικογένειά της, που υπηρετούσαν τη σόουλ μουσική. Ηταν η μητέρα της Σίσι, οι εξαδέλφες της Ντιόν Γουόργουικ και Ντι Ντι Γουόργουικ, αλλά και η νονά της Αρίθα Φράνκλιν.

Άρχισε να τραγουδά εκκλησιαστική μουσική. Στις αρχές της δεκαετίας του '90 είχε καταφέρει να γίνει «βασίλισσα της ποπ». Η επαγγελματική επιτυχία της βρισκόταν σε πλήρη αντίθεση με την προσωπική της ζωή.

Το 1992 παντρεύτηκε τον Μπόμπι Μπράουν, γνωστό «κακό παιδί», και έναν χρόνο αργότερα απέκτησε την κόρη της, Μπόμπι Κριστίνα, με την οποία τελευταία είχε πολύ καλή σχέση.  Δεκατέσσερα χρόνια κράτησε ο γάμος της ενώ αρκετές ήταν οι φορές που έπεσε θύμα της βίαιης συμπεριφοράς του Μπόμπι Μπράουν και εθίστηκε στη χρήση ναρκωτικών. Το 2000, σε έλεγχο στο αεροδρόμιο της Χαβάης βρέθηκε μαριχουάνα στις αποσκευές της.

Δύο χρόνια αργότερα, η Γ.Χιούστον παραδέχτηκε
on camera για τη χρήση μαριχουάνας, κοκαΐνης, αλκοόλ και συνταγογραφούμενων φαρμάκων. Μερικά χρόνια μετά, μιλώντας στην Οπρα Γουίνφρεϊ, κατηγόρησε τον Μπράουν για τον εθισμό της.

Η τελευταία δεκαετία σφραγίστηκε από τα ναρκωτικά, τις καταρρεύσεις και τις εισαγωγές σε κέντρα απεξάρτησης. Το 2009 ξεκίνησε ένα δυναμικό
comeback, ενώ τον Απρίλιο του 2010 χαρακτήρισε γελοίες της αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι έπαιρνε και πάλι ουσίες. Ένα μήνα μετά μπήκε ξανά σε κλινική απεξάρτησης. Τον Ιανουάριο του 2012 πληροφορίες ήθελαν την Χιούστον να έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα (σχετικό άρθρο της Contessanews 25.1.12)

Το δωμάτιο στο οποίο διέμενε η μεγάλη ντίβα έχει «ασφαλιστεί». Από τις πρώτες έρευνες προέκυψε, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ότι στο δωμάτιο δεν υπήρχε αλκοόλ, ούτε ναρκωτικές ουσίες. Βρέθηκαν όμως χάπια, τα οποία ίσως και να πήρε προτού μπει στο μπάνιο.
 Αναμένονται ακόμα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για να υπάρξει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τα αίτια του θανάτου της Χιούστον, λέγοντας ότι οι Αρχές δεν αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο. Ο ιατροδικαστής δήλωσε ότι δεν μπορεί να δώσει στη δημοσιότητα άλλες πληροφορίες σχετικά με την ιατροδικαστική εξέταση, μετά από αίτημα της αστυνομίας.


Ο θάνατος της προκάλεσε μεγάλη θλίψη στον κόσμο της μουσικής. Στο ναό στο Νιού Τζέρσεϊ όπου η ίδια πρωτοτραγούδησε δημόσια «σόλο», είχαν συγκεντρωθεί πολυπληθείς φίλοι και θαυμαστές της
Whitney Houston.      

Στην τριαντάχρονη και πλέον καριέρα της έκανε επτά προσωπικά άλμπουμ που πούλησαν συνολικά 170 εκατομμύρια
CD, CD single και DVD, ενώ το «I will always love you», που ακούγεται στην ταινία «Ο σωματοφύλακας» στην οποία συμπρωταγωνιστούσε με τον Κέβιν Κόστνερ, συγκαταλέγεται στη λίστα των soundtracks με τις υψηλότερες πωλήσεις στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου.
Σύμφωνα με τελευταίες εκτιμήσεις στα ύψη έχουν εκτιναχθεί οι πωλήσεις των τραγουδιών και των άλμπουμ της Whitney Hοuston σύμφωνα με στοιχεία του Γαλλικού Πρακτορείου. Το τραγούδι της "I Will Always Love You" βρίσκεται σήμερα στην πρώτη θέση στο iTunes, το ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple.

Το άλμπουμ της, που συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες επιτυχίες της διάσημης τραγουδίστριας, είναι στη δεύτερη θέση, μετά από αυτό της Αντέλ, η οποία χθες θριάμβευσε στα βραβεία Grammy.

Δεν υπάρχουν σχόλια: