Social Icons

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Σάρωσε η ταινία ΄΄The Artist’’ στα βραβεία BAFTA.



 Απο την Contessa,

Σαρώνει τα βραβεία και προχωράει ακάθεκτη η βωβή ταινία "The Artist",  το γαλλικό ασπρόμαυρο φιλμ του Μισέλ Αζαναβισίς, καθώς κέρδισε χθες Κυριακή το βραβείο BAFTA καλύτερης ταινίας, μόλις δύο εβδομάδες πριν από την τελετή απονομής των Όσκαρ, ενώ απέσπασε άλλα έξι βραβεία στη τελετή περιλαμβανομένου αυτού και για τον ανδρικό ρόλο που υποδύθηκε ο Ζαν Ντιζαρντέν αλλά και της σκηνοθεσίας.

Η ταινία αναμενόταν από πολλούς ότι θα κέρδιζε το κορυφαίο βραβείο στην τελετή της British Academy of Film and Television Arts, (BAFTA) που έλαβε χώρα  στη βασιλική όπερα.
Επίσης, άλλη μια τιμητική διάκριση περίμενε  την Μέριλ Στριπ  καθώς η 62χρονη πρωταγωνίστρια κατάφερε να κλείσει τα στόματα των επικριτών της όταν παρέλαβε το BAFTA καλύτερης ηθοποιού για την ερμηνεία της στην ταινία "Iron Lady".

Η Στριπ είχε ήδη κερδίσει αρκετά βραβεία για το ρόλο, περιλαμβανομένης και μιας Χρυσής Σφαίρας. Ενώ είναι το δεύτερο βραβείο BAFTA που λαμβάνει η Στριπ για τον Α΄ γυναικείο ρόλο, μετά από αυτό του 1981 για την ταινία "Η Γυναίκα του Γάλλου Υπολοχαγού" . Η βραδιά για την ίδια μάλλον θα πρέπει να είχε ιδιαίτερη σημασία καθώς εμφανίστηκε αρκετά ταραγμένη ενώ έχασε το γοβάκι της την ώρα που ανέβαινε στη σκηνή για να πάρει το βραβείο.  Ο Colin Firth που έσπευσε να της το φορέσει, ενώ η Μέριλ Στρίπ τον ευχαρίστησε με ένα τρυφερό φιλί στο στόμα.


Ο Βρετανός ηθοποιός Τζον Χερτ τιμήθηκε για την συνολική προσφορά του στην έβδομη τέχνη, ενώ ο σκηνοθέτης Μάρτιν Σκορτσέζε έγινε επίτιμο μέλος της Βρετανικής Ακαδημίας.


Ο πλήρης κατάλογος των βραβείων:

Καλύτερης Ταινίας: "The Artist".
Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας: "Κι Ο Κλήρος Έπεσε Στον Σμάιλι" ("Tinker Tailor Soldier Spy").
Σκηνοθεσίας: Μισέλ Αζαναβισίς ("The Artist").
Πρώτου ανδρικού ρόλου: Ζαν Ντιζαρντέν ("The Artist").
Πρώτου γυναικείου ρόλου: Μέριλ Στριπ ("Η Σιδηρά Κυρία"/"The Iron Lady").
Δεύτερου ανδρικού ρόλου: Κρίστοφερ Πλάμερ ("Οι πρωτάρηδες"/"Beginners").
Δεύτερου γυναικείου ρόλου: Οκτάβια Σπένσερ ("Υπηρέτριες"/"The Help")
Καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου: "Τυραννόσαυρος" ("Tyrannosaur").
Μη αγγλόφωνης ταινίας: "Το δέρμα που κατοικώ" ("The Skin I Live In"/"La Piel que Habito").
Πρωτότυπου Σεναρίου: "The Artist ".
Καλύτερου Διασκευασμένου σεναρίου: "Κι Ο Κλήρος Έπεσε Στον Σμάιλι" ("Tinker Tailor Soldier Spy").


Δεν υπάρχουν σχόλια: